BOEK

Jooske Kool ontwikkelde in 1995 de methode Ho, tot hier en niet verder…! De werkzame factoren van deze systeemgerichte en integratieve benadering op basis van bewegen, vond steeds meer bevestiging in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van psychologie, biologie en neuro-wetenschap en de goede resultaten leidde tot de vraag naar een beschrijving van de methode.

In 2000 verscheen voor het eerst het BOEK Ho, tot hier en niet verder…! en de bijbehorende WERKBOEKEN voor kinderen, ouders en opvoeders. In 2006 en 2016 werd een volledig herwerkte versie van het boek uitgebracht. Het werkboek voor de kinderen en het werkboek voor de ouders en opvoeders – nodig voor het geven van de kindertraining en de oudercursus – zijn apart verkrijgbaar.

De herziene uitgave (2016) bevat een uitgebreide toelichting op de methodische aspecten van het ontwikkelen van psychosociale weerbaarheid bij kinderen. Het geeft antwoord op wat er in het complexe gebeuren rondom psychosociale problemen van kinderen van belang is en welk invalshoeken helpen om stagnering te voorkomen en de psychosociale ontwikkeling te stimuleren. Naast de theoretische beschrijvingen, veel praktijkvoorbeelden en beeldmateriaal. De aangepaste handleiding biedt professionals een volledig trainingsprogramma in de praktijk en gerichte aandachtspunten bij de begeleiding van kind en ouders.


BOEK BESTELLEN

De herziene uitgave (2016) van het methodiekboek Ho, tot hier en niet verder…! en de bijbehorende werkboeken voor kinderen en ouders, opvoeders kun je bestellen via www.bol.com.

Bestellingen naar een adres in het buitenland kunnen het best gedaan worden via www.acco.be

Wil je meerdere exemplaren bestellen? Neem dan persoonlijk contact met ons op.